Om de gewone consultaties niet in het gedrang te brengen, zal er (net zoals vorig jaar) gevaccineerd worden op vaccinatiemomenten.

Covid

Omdat de piek voor covid infecties in november verwacht wordt, is de aanbeveling om de eerste 2 weken van oktober te vaccineren.

Voor het covid-vaccin zijn de data zaterdagvoormiddag 30 september en zaterdagvoormiddag 7 oktober.

Voor het covid vaccin zou ik wil vragen zoveel mogelijk tijdens het vaccinatiemoment te komen (ook voor patiënten die in principe op huisbezoek gezien worden). Door de beperkte houdbaarheid van het vaccin en de complexiteit van de bestelling en levering, is dit het meest praktisch.

Griep

Infecties met het griepvirus komen klassiek voor in de wintermaanden (december tot en met maart), hiervoor wordt aanbevolen te vaccineren eind oktober tot midden november.

Voor het griepvaccin zijn de data zaterdagvoormiddag 28 oktober en zaterdagvoormiddag 18 november.

Tijdens de vaccinatiemomenten zal er geen gewone consultatie kunnen gebeuren. Hebt u klachten, heeft u een voorschrift of een labo-onderzoek nodig, dan zal dit op een ander moment ingepland worden. Lukt het niet op één van deze dagen, dan zoeken we een andere oplossing. Kan u zich niet verplaatsen, dan zal ik het spuitje toedienen ter gelegenheid van uw volgend huisbezoek.

Voor het plaatsen van de vaccins zal er geen remgeld aangerekend worden. Breng zekerheidshalve uw identiteitskaart mee en draag comfortabele kledij waarbij u gemakkelijk uw bovenarm kan ontbloten. Een afspraak voor de vaccinaties kan u bij voorkeur inboeken via de online agenda (maak dan zeker 1 afspraak per persoon (hiervoor moet u per persoon een eigen account aanmaken)), via e-mail (info@hapzifio.be) of na telefonisch contact (09/330.57.26). Gelieve zeker goed rekening te houden met de data hierboven aangegeven.

Het covid vaccin zal beschikbaar zijn in de praktijk (in samenwerking met de apothekers worden opgetrokken spuitjes voorzien). Hiervoor moet u dus zelf niets ondernemen. Het griepvaccin moet u wel eerst bij de apotheek afhalen, thuis in de koelkast bewaren en meenemen naar de praktijk op uw vaccinatieafspraak. Hiervoor heeft u geen voorschrift meer nodig.

Als u nog vragen zou hebben over de vaccinaties, aarzel dan niet om contact op te nemen.

Corona info

Voor alle info ivm het coronavirus en de huidige maatregelen kunt u terecht op https://www.info-coronavirus.be/nl/

Voor allerlei vragen kunt u terecht op de corona infolijn georganiseerd door de overheid. U kunt hen bereiken op weekdagen van 9-17u en in het weekend van 10-17u op het gratis nummer 0800/14 689.

Indien u vragen heeft over bv quarantaine, hoog of laag risico contacten, ... gelieve dan zoveel mogelijk naar bovenstaand nummer te bellen zodat onze lijn niet overbelast wordt en we bereikbaar kunnen blijven voor zieke mensen. 

Voor alle vragen ivm vaccinaties:

https://www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen